Artikel info
Auteur: jari
Categorie: Feestdagen
Gepubliceerd op: 09 nov 2013 om 09:06u
Gewijzigd op: 09 nov 2013 om 09:46u

Dit artikel is 1159 keer gelezen.
Dit artikel bevat 306 woorden.
Dit artikel heeft 2 uitgaande tekstlink(s).
Meer in Feestdagen
Geen andere artikels in de categorie Feestdagen.
Tijdelijke actie
Het is de aankomende tijd mogelijk om gratis een artikel met een link toe te voegen op Plaatst.nl. De link in het artikel dient wel relevant te zijn aan het geschreven artikel.

De voorwaarde is wel dat het een uniek geschreven artikel is en aan de richtlijnen van Plaatst.nl voldoen.

Indien u zelf geen tijd heeft om een uniek artikel te schrijven kunt u het werk door ons laten doen. Wij kunnen het artikel ook voor u op Plaatst.nl plaatsen, zodat u zelf geen tijd hoeft te investeren in het plaatsen van uw artikel!

Maak direct een account aan om te beginnen met het plaatsen van een artikel!

Wanneer mag je vuurwerk kopen?

Veel misverstanden bestaan aan over periode wanneer vuurwerk aangeschaft mag worden. Dit komt omdat het in veel landen verschillend is. In Nederland mag vuurwerk pas 29, 30 en 31 December verkocht worden. Dit betekent dat u ook pas tijdens deze dagen in bezit mag zijn van vuurwerk. En ook niet eerder legaal vuurwerk kopen kunt. 

 Wetgeving buurlanden

In België mag het hele jaar door vuurwerk verkocht worden en in Duitsland gelden dezelfde dagen als in Nederland. Omdat de wetgeving in België stukken soepelere is dan in Nederland en ook nog eens stukken goedkoper, smokkelen veel Nederlanders het hele jaar door vuurwerk naar Nederland. Hierdoor is het ook in Nederland stukken makkelijker om buiten de toegestane dagen ook aan vuurwerk te komen. Hierdoor ontstaan er vaak misverstanden over wanneer het nu eigenlijk toegestaan is om vuurwerk in bezit te hebben.

 Minderjarige en vuurwerk

Ook is het vaak niet duidelijk wanneer minderjarige in bezit mogen zijn van vuurwerk. Een minderjarige kan namelijk niet al het vuurwerk kopen. Vaak is het op de verpakkingen te vinden of een minderjarige bepaald vuurwerk mag kopen. Vanaf je 12de mag je namelijk al licht vuurwerk kopen en vanaf je 18de mag je in principe al het verkrijgbare vuurwerk binnen Nederland kopen. Tussen deze twee leeftijden hebben ze ook nog een tussen categorie, namelijk 16 jaar.

Kortom, het is vaak lastig om duidelijk te krijgen vanaf wanneer vuurwerk gekocht mag worden. Als je 18 bent mag je vanaf 29,30 en 31 December vuurwerk kopen. Als je jonger bent is het lastig te beantwoorden. Dit omdat het er echt aan ligt wat voor vuurwerk je wilt gaan kopen.

De vuurwerkfolder

Veel vuurwerkliefhebbers kijken uit naar het ontvangen van de vuurwerkfolder. De vuurwerkfolders van Intratuin vuurwerk verschijnen over twee weken, de folders van Welkoop begin december.