Artikel info
Auteur: JansenMartin
Categorie:
Gepubliceerd op: 19 sep 2013 om 14:23u
Gewijzigd op: 19 sep 2013 om 14:48u

Dit artikel is 1400 keer gelezen.
Dit artikel bevat 483 woorden.
Dit artikel heeft 1 uitgaande tekstlink(s).
Meer in
Tijdelijke actie
Het is de aankomende tijd mogelijk om gratis een artikel met een link toe te voegen op Plaatst.nl. De link in het artikel dient wel relevant te zijn aan het geschreven artikel.

De voorwaarde is wel dat het een uniek geschreven artikel is en aan de richtlijnen van Plaatst.nl voldoen.

Indien u zelf geen tijd heeft om een uniek artikel te schrijven kunt u het werk door ons laten doen. Wij kunnen het artikel ook voor u op Plaatst.nl plaatsen, zodat u zelf geen tijd hoeft te investeren in het plaatsen van uw artikel!

Maak direct een account aan om te beginnen met het plaatsen van een artikel!

Accessoires voor de man; drie uitgelicht

De zakelijke man kan kiezen uit verschillende artikelen om zijn outfit nog stijlvoller te maken. Bekende accessoires zijn natuurlijk de das, manchetknopen en riem, maar er zijn er nog veel meer. In dit artikel besteden we aandacht aan drie verschillende accessoires die je als zakelijk man kunt gebruiken.

Vlinderdassen zijn formele accessoires die gedragen worden naar gala's, ceremonies en formele feesten. Wanneer de strik gedragen wordt in een smoking, dient deze altijd zwart te zijn. In een rokkostuum is deze altijd wit. Zoals we nu naar de stropdas kijken, keken mensen vroeger naar de strik. Aangezien de vlinderstrik vroeger net zo veel gedragen werd als de stropdas in het heden. Aangezien de vlinderdas vroeger veel gedragen werd door de top van de samenleving, stond deze gelijk aan macht en status. Terwijl de vlinderdas gemaakt is voor formele gelegenheden, zie je deze tegenwoordig ook steeds vaker gewoon op straat. Dit zie je ook terug in het ontwerp; waar de strik vroeger voornamelijk effe kleuren had, heb je deze tegenwoordig in vrijwel alle kleuren en designs. Daardoor wordt de strik steeds meer een accessoire om te dragen in de vrije tijd.

Bijna elke Nederland heeft elke dag wel een portemonnee bij zich. Het is namelijk een erg veelzijdig product waar je veel in kunt bewaren. Zo is het voor zakenmannen bijvoorbeeld erg handig dat je ook visitekaartjes in de portemonnee kunt stoppen. Op deze manier heb je altijd wel een kaartje bij je om uit te delen. Voor iedereen is er wel een portemonnee te vinden, ze zijn er namelijk in uiteenlopende kleuren en maten. De portemonnees die je het meeste ziet zijn over het algemeen bruin of zwart. Lederen portemonnees worden vaak aangeraden voor zakelijk gebruik omdat deze de beste kwaliteit hebben. Zoek je een goedkopere portemonnee? Dan heb je ook portemonnees die gemaakt zijn van een mengsel van plastic of polyester. Naast leer worden de duurdere portemonnees ook vaan gemaakt van su├Ęde. Wanneer je te weinig ruimte hebt voor een portemonnee, zijn er ook kleinere creditcardhouders of geldclips.

Een dasspeld kun je gebruiken om ervoor te zorgen dat de das op de goede plek blijft hangen. Dit is voornamelijk handig wanneer je voorover bukt om bijvoorbeeld iets te pakken. In de geval gaat de stropdas meestal hangen en kan dan ergens tegenaan komen waardoor de das beschadigd. Dit kun je voorkomen door de stropdas aan het overhemd vast te maken met een dasspeld. Hoewel de dasspeld oorspronkelijk bedoeld was als hulpstuk, is het al snel ontwikkeld tot een echte accessoire. Vandaag de dag kan iedereen dan ook een dasspeld naar zijn smaak vinden . Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor dasspelden die zijn ingelegd met steentjes of gemaakt in een bepaalde opvallende vorm.  De dure spelden zijn meestal gemaak of belegd met goud, maar de meeste worden gewoon gemaakt van staal.